Matglad – nu utbildas ambassadörer!

Kokboksappen Matglad har blivit en succé och nu utbildas ambassadörer som ska informera och visa andra hur man använder Matglad. Matglad är till för alla som tycker det är svårt att följa en vanlig kokbok och som behöver lite extra hjälp på vägen med bilder och korta texter steg för steg. Appen kan gratis laddas ner från Appstore och Google Play och det finns också en webversion på www.matglad.nu.

I Alingsås och Borås utbildas nu ambassadörer för Matglad i ett pilotprojekt tillsammans med Studieförbundet Vuxenskolan. Utbildningarna kan genomföras tack vare stöd från Praktiska Hushållskolans donationsfond. Från början var Matglad tänkt för personer med lindriga intellektuella funktionsnedsättningar och det är nu denna målgrupp som utbildas till ambassadörer och som kommer att berätta och visa andra hur man använder appen Matglad. Som ambassadör talar man om att Matglad finns och berättar och visar hur Matglad fungerar på sin arbetsplats, skola eller sin förening.

Matglad-appen bidrar till att öka matglädjen och ger inspiration kring mat och måltider, livsmedelsval och tillagning. Ett exempel på detta är i Borås Stad där man nu ser att Matglad-applikationen gjort att engagemanget för mat och måltider har ökat och att man lagar mer mat! Användaren får ett verktyg för att kunna välja, inhandla och tillaga mat med hänsyn till kvalitet och hälsa. Matglad-appen är en hjälp för de med lindriga intellektuella funktionshinder så de får självförtroende och blir mer självständiga i sin vardag. Matglad-appen är också ett hjälpmedel och en inspirationskälla för personal i sitt motivationsarbete. Men det har visat sig att Matglad-appen uppskattas och används av många andra; till exempel ungdomar som just flyttat hemifrån och barn som vill börja laga mat. I Hem- och konsumentkunskapen i skolan har appen blivit ett uppskattat hjälpmedel. Matglad-appen är med andra ord en hjälp för alla ovana matlagare!

I förlängningen hoppas vi på att utbilda och rekrytera Matglad-ambassadörer i hela Sverige!

Är du intresserad av ett besök?
Nu kan du bli Ambassadör för MatGlad!
Vill du bli Ambassadör för MatGlad!

Margareta Frost-Johansson, 0521 – 72 55 60, Hushållningssällskapet Väst