Matglad – appen som gör det roligt och enkelt att laga mat!


Nu lanseras Matglad-appen - en helt ny sorts kokbok som är banbrytande i sin pedagogik och plattform!

Med appen får man…

 

  • Inspiration, tips och receptförslag för veckans alla dagar
  • Över 100 lättlagade recept med stegvisa instruktioner
  • Planeringsguide för veckomatsedel
  • Enkla, praktiska inköpslistor kopplade till recepten
  • Introduktionsfilm som visar hur appen används

  

Ett nytt sätt att laga mat: både inspiration och praktisk hjälp
Materialet i Matglad utgår från läckra bilder på maträtter. Dessa kopplas till pedagogiska steg-för-steg-recept med text på enkel svenska. Målet är att alla på ett enkelt sätt ska kunna följa ett recept på egen hand, liten som stor!

I Matglads receptbank finns över etthundra recept, indelade i olika kategorier så att det ska vara enkelt att hitta rätt. Det finns kategorier för fisk, kött, vegetariskt, soppor, fredagsmys, utflyktsmat och mycket annat.

Appen är inte bara en kokbok. Om man har Matglad-appen i sin surfplatta kan man också planera sin egen veckomatsedel med recepten som finns i receptbanken. Matsedeln kopplas sedan till en inköpslista som man kan skriva ut eller ha i sin telefon eller surfplatta.

Recensioner av Matglad-appen
”Jättebra - Denna app är efterlängtad av många. Perfekt med steg för steg instruktioner”
”Matglad – ett genombrott – Ett genombrott inom hemmamatlagningen. Äntligen finns recept som följer en kronologisk ordning och man slipper överraskningar som ”serveras med ris” när man kommer till slutet av receptet. Till slut har någon fattat hur vi som inte lagar mat varje dag vill ha recept upplagda”.
”Riktigt bra – Förenklar matlagningen”


Hushållningssällskapet Väst står bakom appen, som är finansierad av Allmänna Arvsfonden.

Kontaktpersoner

 

 

 

 

Margareta Frost-Johansson
070 – 540 74 75 Hushållningssällskapet Väst
Hushållningssällskapet Väst

Birgitta Toll
0768 88 86 66
Borås stad